Rewia smaków na Facebooku

Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem

     Piersi z kurczaka nadziewane farszem ze szpinaku, fety i gałki muszkatołowej. Farsz jest bardzo delikatny. Jeżeli pragniemy otzrymać go w nieco bardziej kremowej konsystencji warto dodać więcej fety kosztem soli. Nie bójmy się też czosnku...w tym daniu jest konieczny.

 

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 50 g mrożonego szpinaku
  • łyżka sera feta
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 2 łyżki masła

 

Pierś kurczaka przeciąć ostrym nożem tak aby utworzyć kieszonkę. Przesmażyć na łyżce oliwy i masła. Pierś wyjąć na talerz. Na drugiej patelni przesmażyć szpinak z czosnkiem na maśle. Dodać ser feta i doprawić gałką, solą oraz pieprzem. Przygotowanym szpinakiem faszerować pierś, spinając wykałaczkami  aby farsz nie wyleciał. Poddusić chwilę (3-4 min) na patelni pod przykryciem, odczekać aż nieco ostygnie i podawać.

 

Smacznego!!!


Komentarze
Dodaj komentarz
Świetny pomysł z tymi kieszonkami- wygląda naprawde fajnie! Na pewno go wykorzystam!
Przelicznik kulinarny








 

 

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl