Rewia smaków na Facebooku

Filety z kurczaka nadziewane kremowym serkiem pod pierzynką z pieczarek

     Kurczak jest dobrym składnikiem do eksperymentów. Tym razem prezentuje go wydaniu z maślanymi pieczarkami i lekkim serkiem śmietankowym przyprawionym oregano i bazylią.

 

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 150 g serka kremowego
  • 150 g pieczarek
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki oregano
  • cebula
  • sól, pieprz
  • pietruszka
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy

 

Ostrym nożem przekłuć filety przez środek tak aby powstała kieszonka. Obsypać solą, pieprzem i obsmażyć z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Wyjąc na talerz i odczekać chwilę aż przestygną. Na tłuszczu z filetów przesmażyć poszatkowaną cebulę z pokrojonymi pieczarkami. Serek wymieszać z suszonymi ziołami, doprawić solą i pieprzem. Nadziać piersi, wkładając serek do przygotowanej wcześniej kieszonki. Poddusić chwilę pod przykryciem na patelni z pieczarkami. Podawać z pieczarkami i zieloną pietruszką jako główny element dania.

 

Smacznego !!!


Komentarze
Dodaj komentarz
W niedzielę wykorzystałam ten przepis- wyszło rewelacyjnie! :)
Przelicznik kulinarny








 

 

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl