Chrupiące przekąski z pomidorami i bazylią

     Typowa włoska przekąska z pomidorami, czosnkiem i bazylią. Gotowa w kilka minut a przy tym jaka pyszna.

 

Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • masło
  • ząbek czosnku
  • duży pomidor
  • kilka liści bazylii
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 

Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i przyrumienić na patelni. W międzyczasie pokroić pomidora w kostkę i przełożyć do miseczki. Dodać poszatkowaną bazylię, oliwę, sól, pieprz i wymieszać. Zrumienione kromki chleba natrzeć z oby stron czosnkiem. Pokroić w kwadraty odkrawając brzegi. Na wierzchu ułożyć farsz pomidorowy.

 

Smacznego !!!


Przelicznik kulinarny








 

 

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl